De nyeste TV-trends i 2016

Det er ikke for ingenting, at TV’et bliver kaldt for husalteret, for her ”ofrer” vi rigtig meget af vores tid. Selvfølgelig er der store individuelle forskelle på TV-forbruget, men den gennemsnitlige dansker bruger rigtig mange timer foran skærmen.

Der er derfor al mulig grund til at have særlig fokus på dette centrale forbrugsgode. Udskift det jævnligt til en bedre model, og udnyt de store rabatter, når der er udsalg og black friday.

tv

Hvilket TV skal jeg vælge i 2016?

Som regel betragtes Samsung som et rigtig godt mærke med et fornuftigt forhold mellem pris og kvalitet. Hvis prisen ikke er afgørende, har LG også en række modeller i den dyre ende, som tilbyder et utrolig skarp og betragtningsvenligt billede. Der er naturligvis også en række andre mærker, som tilbyder udmærkede modeller.

Det kan være lidt af en jungle, og det betaler sig at bruge lidt tid på at undersøge markedet og mulighederne. Start eventuelt med et besøg i TV-butikkerne, og få råd og vejledning fra en kyndig ekspedient. Prøv også den nye Power-kæde, som i øjeblikket arbejder hårdt på at etablere sig på markedet.

Et andet brand som virkelig har vundet frem på de eksklusive skærme er LG:

skaermen

Denne dansk-designede skærm fra en af B&O’s designere er noget af det ypperste for tiden!

Der kan i den forbindelse være ekstra gode tilbud at hente. I de større byer ligger der fysiske butikker. De vil typisk ikke have alle modeller i udstillingen, men prøv det, eller du kan se flere TV på Power.dk.

Hvor ofte bør TV’et skiftes ud?

En sund og sparsommelig indstilling er som regel en god ting, men det er ikke altid smart at holde fast i det gamle TV for længe.

I disse år arbejder producenterne på at fremstille TV med stadig lavere strømforbrug. De færreste tænker over, at TV-strømforbruget er ganske betydeligt, og derfor spiller en væsentlig rolle, når elregningen skal gøres op.

Hos mange står TV’et tændt mange timer, og selv på standby er der et betydeligt forbrug – særligt på de lidt ældre modeller.

Hvis du sørger for at skifte TV’et ud med jævne mellemrum, kan der opnås betydelige besparelser på strømmen, og du vil samtidig kunne sælge det brugte TV for en rimelig pris, hvis det ikke er for gammelt.

Ergonomi og det sunde TV-kiggeri

Hvorvidt det er sundt at se meget TV er en evig diskussion, men diskussionen går nok mest på indholdet og den eventuelt fordummende effekt det kan have.

Rent lavpraktisk er der dog nogle fysiske rammer, der skal være i orden. I modsat fald kan det nemlig ellers rent fysisk være usundt at se for meget TV.

En klassisk fejl er for eksempel at hænge TV’et for højt. Det kan være fristende af hensyn til indretningen, men det er skadeligt for nakken. Faktisk kræver en ergonomisk korrekt siddestilling, at man kigger let nedad, så TV’et skal helst være placeret på et lavt TV-bord eller være ophængt nederst på væggen.
Øjnene og hjernen har også bedst af et godt billede, og her er opdateringsfrekvensen en vigtig faktor. Farverne skal naturligvis også helst være så naturtro som muligt.

Black friday er en oplagt anledning til TV-skifte

Der er naturligvis ingen grund til at skifte TV’et ud hvert år, men det betaler sig at være parat til at skifte, hvis og når det helt rigtige tilbud viser sig. Siden 2013 har vi haft black friday i Danmark, og det er en oplagt anledning. Det er nemlig udsalget over alle udsalg, og rabatter på 50-75% er bestemt ikke uhørte.

Det er selvfølgelig ikke sikkert, at det helt rigtige tilbud dukker op hvert år, og derfor kan det være en rigtig god ide at have en særlig TV-opsparing, hvor pengene står klar, så du kan hugge efter de gode tilbud, når de opstår.

En god taktik er is i maven og grundig forberedelse. Hvis ellers økonomien er på plads, kan du i ro og mag afvente, at butikkerne forhåndsannoncerer de gode tilbud. Gå tilbudsaviser og hjemmesider minutiøst igennem, og udse dig et eller flere TV, som kan være potentielle kandidater. Foretag derefter et baggrundstjek af de annoncerede førpriser. Sidste år var der flere eksempler fremme i pressen, hvor netop TV blev solgt med fiktive førpriser, og således slet ikke var de gode tilbud, de gav udseende af at være.

Når du har fundet den bedste kandidat, skal du gå målrettet efter den. Enten skal du sidde klar ved tasterne når butikkens website åbner for onlinebestilling, eller også skal du stille dig i kø i god tid, før den fysiske butik åbner. Du har som regel kun ét ”skud i bøssen”, så det er her, det for alvor gælder.

Du kan læse mere om LG tv’et hos boligjournalen.

Leave a Reply