Gode spil til drengeaftenen

Vi elsker gode spil, og har derfor lavet en liste over nogle af de mest populære spil, som altid er et hit til en god aften med gutterne.

Risk spillet

Lad os starte med en af de gode gamle klassikere, som jeg nær havde glemt. Det er det gode gamle spil om verdensherredømmet. Risk er et fantastisk spil, som hurtigt kan forvandle en hverdagsaften til en fantastisk underholdende og sjov aften.

Hvis du har levet under en sten, og ikke kender til spillet, så er her lidt baggrundsviden. Det spilles på et verdenskort, og alle starter med at have lige mange lande. Man har så en hær, som spredes ud over de lande man har fået tildelt, og hver gang det er ens tur kan man så gå i krig mod de øvrige lande, som ejes af en af de øvrige spillere.

Alle får en mission, og nu handler det om at udføre den. Det kan fx. være at udslette en af de andre, indtage et antal lande eller nogle kontinenter. Spillet afsluttes når en af spillerne har udført sin mission.

Dominion spillet

Et andet spil som bør være at finde på din hylde er Dominion brætspillet. Det er et særdeles underholdende spil, som kan spilles af 2-6 personer. Det gælder om at få opbygget en civilisation, og der optjenes sejrspoint undervejs ligesom i Settlers spillet.

Det er et rent kortspil, og et spil man bliver meget bidt af! Det kan spilles på en times tid, og dermed er det et af de lidt kortere spil. Der er utrolig mange måder at spille spillet på, da man kan vælge hvilke kort, man tager med i spillet.

Det er hurtigt at lære, og det er en spændende blanding af taktik og held. Har man spillet det mange gange, finder man efterhånden et mønster man følger, og der er mange måder og strategier at følge for at vinde.

Settlers spillet

Settlers er også efterhånden en klassiker, og det findes i de fleste unge hjem. Det kan spilles helt ned til 10 år, og har du udvidelserne med Søfarer etc. så kan det blive lidt mere avanceret. Settlers udspilles på en spilleplade, som bygges op gennem spillet, efterhånden som det skrider frem.

Sidst men ikke mindst er der Ticket to Ride, som også bør nævnes, når vi taler om spil for drengene.

Ticket to ride Europe

En af mine personlige favoritter er Ticket to Ride. Det er et nyere spil fra Days of Wonder, som er en tysk spilproducent, som står bag en lang række klassiske brætspil. Det går ud på, at man skal bygge togbaner gennem Europa, og der er også en version som har Nord Amerika som spilleplade.

Her går det så ud på at udføre missioner, og man får point for at lang række ting, som fx. længste banestrækning. Der gives også point for alle togbaner på kortet, men det der giver bedst er at udføre missioner, som netop er strækninger man skal sammenkoble med togruter.

Jeg håber det har inspireret dig til at få gang i spillene, og der er langt flere gode spil på markedet. Du kan fx. tjekke bambi legetøj (hvis du er i Herning), eller du kan også vælge at shoppe hos netbutikken nordiskspil.dk, som sender til hele Norden.

Ticket to ride kan ligeledes spilles af både børn og voksne, og det er lidt simplere at spille den nordiske udgave, da der ikke er så mange elementer, som det er tilfældet med Europa versionen. I Ticket to Ride Europe kan man fx. bygge tunneller, og det giver en del ekstra muligheder.

Her kan du se en video omkring spillet fra Days of Wonder, som har lavet spillet.

 

Leave a Reply